onsdag 5 mars 2014

Om att orka

Hur ska man orka med allt, undrade jag en dag. Alltså hur ska jag orka med allt? Mitt vanliga jobb, familjen, bidra både mentalt och praktiskt i företagande, vardagssysslor. För att inte tala om det där andra stora projektet vi också ligger i startgroparna med. Återkommer kanske till det. Mycket att tänka på och jonglera med hela tiden.

Man kommer hem från jobbet. Lagar mat, äter och plockar undan. Sen är det tänkt att man ska ha fritid på något sätt, ladda batterierna. Göra något vilsamt. För i längden kan jag inte hålla på med en massa arbete hela tiden. Eller? Först på jobbet, sen kanske göra lite mer jobb hemifrån på kvällen, och sen jobba med saker till företaget. Om man alltid jobbar bränner man ut sig. Varnas det. Och det vill jag ju inte.

Så hur ska jag orka med allting, när alla projekt räcker till att fylla dygnets timmar och mer? Stressande tanke det där Hur ska jag orka? När ska jag vila?

När jag tänkte närmare på saken, insåg jag att jag nog behöver definiera vad vila egentligen betyder. För mig.

Och då kom jag på lösningen på problemet. För vad händer alltid när jag gör ingenting? Jo, då uppstår det projekt. Något att tänka på, något att lösa, något som ska bli något, något att lära något nytt av, något att läsa eller skriva, något jag tror jag har nytta av.

Det är helt enkelt mitt sätt att vila. Att göra olika saker.

Det utesluter förstås inte att jag kan ägna flera dagar åt bara foto för ren avkoppling, eller timmar med träning, eller ett par timmar på en pub. Eller något annat.

Men insikten om att tänka ut, att göra, att planera, att fixa. Faktiskt är vila också. Var en mycket avstressande insikt.


2 kommentarer:

  1. Jag behöver sätta mig ner. Men jag kommer fan aldrig dit. Jag rusar hit och dit och sen är det dags att lägga sig.

    SvaraRadera
  2. Jag känner iofs igen det ... det är rätt skönt att slå sig ner en stund och ... tänka litegrann! :)

    SvaraRadera

free hit counters