torsdag 6 mars 2014

Information från internet

Det märks att företaget blivit registrerat. Vi får reklam.

Jag är inte säker på hur det fungerar. Säljer Bolagsverket veckobrev eller nå't med nyregistrerade företag, eller sitter folk (företag) och skannar nyregistreringar någonstans?

Idag fick vi Information till ditt nya företag. Information alltså. Om att vi kunde ansöka om ett gratis domännamn. Musmatta får vi också. Om vi är snabba och svarar inom 14 dagar.

Som nystartat företag har du rätt att ansöka om ett domännamn helt utan kostnad. 

By the way får man prova deras tjänster i 100 dagar. Sen får man betala 295 kronor i månaden. Plus moms. Men man kan säga nej, man blir tillfrågad. Det är ju bra. Och man får behålla sitt domännamn. Men det står ingenstans vad det kostar att isåfall, när man måste parkera det någonannastans. Det är kanske billigt, vad vet jag. Men det står inte. Ingen information där inte. Och ingen information om att det isåfall bara är namnet, inte en hemsida. Jag tror det finns rätt många som inte riktigt kan skilja sådant åt.

Och jag tycker det är tröttsamt med formuleringar som vill leda en att tro att man har lagstadgade rättigheter till något som de egentligen bara vill sälja. Alla har för farao lagstadgade rättigheter att registrera vilken jäkla domän de vill som är ledig. Så självklart har vi den rättigheten, också. Tack för informationen.

*Knyckel, knyckel, knyckel* (det var säljbrevet som åkte i papperskorgen)


4 kommentarer:

 1. Nåja, det är lite smickrande med uppmärksamhet. Jag blundar och låtsas att säljbreven är förfrågningar från blivande storkunder.

  SvaraRadera
 2. Ska bli intressant att följa dina 100 dagar. Själv startade jag mitt företag för 10 år sedan ( april 2004 för att vara exakt) och det är många bitar att försöka få grepp om :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Ja, många bitar. Tur man inte vet allt till att börja med. :) Och tack!

   Radera

free hit counters