lördag 8 mars 2014

Den oändliga tidens dag

Jag hade en tanke om ett inlägg med i alla fall en avlägsen anknytning till Internationella Kvinnodagen. Men så blev det nu inte. Lördagar är ju som alla vet den oändliga tidens dag, och som vanligt hade jag tänkt hinna allt. Inga måsten, så'nt kör jag inte med. Däremot ohyggligt många vill.

Det började bra, dottern ringde på min mobil klockan sju, från sitt rum några meter bort från vårt sovrum, och väckte mig. Av någon outgrundlig anledning. Det var ljust ute så det var ju ingen idé att somna om. Bättre att få en riktigt lång dag. Göra om vår företagssjt med det namn vi lyckades få. Lägga till några grejer. Träna. Ta långpromenad. Laga god middag. Och så hade jag tänkt blogga om kvinnor och dåliga samveten, apropå en artikel jag råkade läsa om Sheryl Sandberg.

Jodå, jag gjorde hemsidan nästan klar på förmiddagen. Tränade på gymmet med yngste sonen och tog en långpromenad med maken. Handlade lördagsgodis med barnen. Sen satte jag mig ner med sajten igen. Och så var det ju det där med middag. Klockan halv sju var det ju lite sent att sätta igång med gulasch-gryta, så det blev on-line beställning av pizza och sallad. Vilken oändlig tur att nätet finns och maten kan fås hem på en halvtimme med bara några knapptryck. Vi samlar rekorderlig-poäng imorgon istället, och gör gulaschgrytan då.

Och nej, jag har inte en uns dåligt samvete av den omprioriteringen. Alla var nöjda och glada.

2 kommentarer:

free hit counters