tisdag 18 mars 2014

Förebilden Skatteverket

Idag fick vi brev från Skatteverket. Ett välkomstbrev, Välkommen som företagare!

Förutom att vara rent allmänt välkomna, får man anta, var vi också välkomna att betala skatt. Skatteuträkningen var bilagd, och en prydlig liten lista över när och hur mycket preliminärskatt som skulle betalas på den gissade inkomsten.

Trevligt.

En sak som säkert har en inneboende logik, är det märkliga faktum att man ska betala preliminär skatt. Varför kan man bara inte betala skatt när allt är deklarerat och klart, liksom? De, Skatteverket, får ju i alla fall lov att fixa till det på slutet.

Inte konstigt att människor hamnar i skuldfällor, när till och med Skatteverket utnyttjar framtida inkomster i förväg. Jag menar, vad är det för förebild??

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. I ärlighetens namn baserade de uträkningen på de framtida inkomster som vi själva hade uppgett, men en vag känsla av småsnål närighet infinner sig onekligen. Och jag tror inte att de har så mänga andra former för att uttrycka sitt välkomnande än just genom att skicka en räkning. Det känns tryggt att de tänker på oss, och jag känner mig välkommen i gemenskapen av skattebetalare.

    SvaraRadera

free hit counters